fredag 28 januari 2011

Aprikospuré

Intressant att köpepurén har så fin färg, min blir ju brun.. :( De måste ju använda färska aprikoser! Ser inte särkild aptitligt ut, tur att Wilmer inte bryr sig om det ännu. Han mumsade glatt i sig av den! :)

Hemgjord aprikospuré
Köpepuré

6 kommentarer:

  1. vad duktig du är! och ja, det är ju extra roligt när de äter upp maten också. luna har ju kinkat ett tag, men tror att det börjar vända nu! i så fall ska jag sätta fart jag med med matlageriet :)

    SvaraRadera
  2. Eller så har köpepurén en massa tillsatser i sig för att den ska ha den där färgen?! Jag tycker att din ser mumsigare ut och den smakar säkert mycket bättre!! Roligt att Wilmer tyckte om det.

    Ris och pasta gav jag från 6 månaders ålder. Det är bara att köra på om barnet gapar och sväljer. :) Pratade vi om Mosböckerna när vi sågs? Har du den? Bästa boken annars när man börjar göra barnmat!

    SvaraRadera
  3. Tack Linda! :) Ja, vad roligt att Luna börjar gilla mat! Det är så roligt att laga mat till de små, iaf om de gillar det.

    Linnea: Ja, jag misstänker att det kanske är något fuffens med färgen.. Ja, vi pratade om Mosböckerna! Jag måste nog ta och skaffa dem! Kul, då ska jag nog prova ris nästa vecka! :)

    SvaraRadera
  4. Hej vänner. Den veckan kommer min mamma hit så det funkar inte. Men vecka sju har vi både onsdag och torsdag ledigt :) Kan ni?

    SvaraRadera
  5. I köpepuréen är det svavel som gör att aprikoserna inte blir bruna. Samma sak med torka aprikoser, försök att köpa bruna så slipper du svalvet :D

    KRAM

    SvaraRadera
  6. Jaha, det låter ju inte trevligt med svavel! Jag köpte ekologiska torkade aprikoser från Saltåkvarn eller vad de heter. :)

    SvaraRadera