fredag 26 november 2010

Börja med gröt

Jag tänkte att vi skulle börja ge Wilmer gröt snart. Han börjar ju gilla potatisen nu och äter upp hela smakportionen. Men det verkar ju finnas en djungel av olika grötar och olika märken man kan ge dem. Risgröt, havregröt etc. Jag tänker köpa en färdig gröt i alla fall. Men jag har faktiskt funderat på att göra egen gröt och ge honom, men det verkar ju vara lite komplicerat att få den helt slät och den kanske inte faller i smaken. På BVC berättade de hur man skulle göra för att få järn i gröten när man gör själv och den hemliga ingrediensen är blodpaltbröd som man mixar. Det låter ju supergott! :)

Någon som har tips på en bra gröt att ge som första gröt? Vilken använder ni? Vilket märke är bäst etc?

5 kommentarer:

  1. Ja tiden går fort. Jo han gillar att borsta tänderna, men han har en egen borste och så har jag en och finslipar. Då går det bra :)

    Nim äter gröt, havregröt. Tips är att börja med dem. Så du inte tar bort gluten ur hans kost. Det kan göra dem känsliga senare.

    Nim älskar gröt :) Nestle har vi kört på hela tiden, finns även smaksatta.

    Tykänslig är när bara mamma och pappa duger t ex.

    Lycka till med gröten :)

    SvaraRadera
  2. Vi kör med Sempers havregröt, finns som banangröt också men fick rådet att börja utan smak. Aramis gillar den, den är berikad med järn och vitaminer tydligen och bra för magen.

    SvaraRadera
  3. Okej, havregröt är kanske bäst att börja med. Men Nestle eller Semper är frågan! :)

    SvaraRadera
  4. Vi använder Sempers mild havregröt (från 4 mån). På bvc rekomenderade dietisten att man skulle använda "köpegröten" just för att den innehåller många bra tillsatta ämnen som bebisen behöver.

    Kram

    SvaraRadera
  5. Tack för komplimangen!

    & Varsågod, var så lite så :)

    Ja, du ska inte önska att han får tänder när du ammar. De bits SÅ hårt :S

    Jo men testa dig fram så kommer du hitta vilket märke du gillar bäst. Att jag började med Nestle istället för Semper var bara för man fick massa rabatt :P

    SvaraRadera