söndag 8 augusti 2010

Wilmers första natt på Mankholmen


I fredags åkte vi och hälsade på våra kompisar som har ett lantställe på en ö som ligger i sjön Båven. Vi kom dit vid lunchtid och Wilmer sov hela vägen i bilen tills vi var 4-5 minuter bilfärd från bryggan. Då ville han ha ny blöja och mat men mitt finger fick agera napp tills vi var framme. (Jag är lite sugen på att ge honom en napp snart.) Sen fick han ny blöja och mat i bilen innan båtfärden. Wilmers första båttur!

Det var superfint väder så det var skönt att komma ut på landet! Vi grillade korv, drack kaffe och spelade TP och barnen sov i sina vagnar (vi hade köpt med oss en ny version av TP som heter Deluxe och det var riktigt roligt). Annars har vi alltid spelat ett gammalt TP från 80-talet så det var dags att Mankholmen skulle få ett nytt uppdaterat spel. :)



Våra kompisar har två barn, en kille på 2 år och en liten tjej på cirka 4 månader. Det är skönt att umgås med folk som har barn och har haft det ett tag, deras avslappnade attityd smittar av sig. :) Lilla killen gav oss nya namn, jag fick heta Malynn och Wilmer fick heta Wimler. Pappa fick behålla sitt Niklas, det var så lätt att säga. :)

Det måste vara någon med all den friska luften, Wilmer sov i vagnen på deras altan och han bara sov, sov och sov. Jag var helt chockad! Han vaknade bara för ny blöja och mat, sen var det bara att lägga ner honom i vagnen och köra den lite fram och tillbaka sen sov han sött igen. Superskönt! Jag var lite rädd att han skulle sova dåligt på natten då, men han var väldigt lugn och vaknade vid fyra, sju och nio och somnade snällt om efter att han fått mat.



Hemma är han lite kinkig på kvällarna och vill inte somna, innan har han alltid sovit ungefär mellan kl nio och tolv på kvällen men senaste veckan har han vart gnällig och inte velat somna mer än i våra famnar. Så fort vi lägger bort honom i sängen så vaknar han och är lessen. I går var vi själva så trötta så vi gick och lade oss i sängen vid tio och Wilmer (som alltid sover mellan oss) somnade kanske efter elva.

1 kommentar:

  1. luna vill inte heller somna lika lätt och bra som hon gjort tidigare! idag tog det två timmar att få henne att sova till lunchvilan. och då inte utan tutten i munnen. men i famnen somnar hon hur lätt som helst. lite frustrerande.. men förhoppningsvis bara en fas som snart går över :)

    SvaraRadera