tisdag 29 mars 2011

Baby bolognese


Ingredienser:
1 liten gul lök
1 stor morot
1 burk krossade tomater
1 msk tomatpuré
200 g nötfärs
1 vitlöksklyfta
Krydda med oregano och andra örter ( jag använde frysta provencal örtkryddor)

Finhacka löken och riv moroten, stek lök och morot några minuter i lite smör. Tillsätt krossade tomater och ev. tomatpuré och klipp ner köttfärsen. Rör om ordentligt och låt småputtra i cirka 10 minuter. Smaksätt med örtkryddorna.

Servera med mosat potatis eller pasta.Riv gärna lite parmesan och ringla över lite olivolja vid servering.

Wilmer gillar denna köttfärsås! Han gillar inte bitar i maten så än så länge är det mixa som gäller. Dock försöker jag blanda i lite överkokt pasta eller potatis i minibitar och det funkar faktiskt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar