Gillar ni pannacotta så är detta en julvariant med kanel! Supergott!
Kanelpannacotta med glögggelé
10 portioner
7,5 dl grädde
2,5 blad gelatin
7,5 msk socker
2 vaniljstänger (skrapa ur i grädden + lägg i stängerna)
1-2 kanelstänger
Glögggelé
2 gelantinblad
2 dl valfri glögg
2 msk strösocker
Lägg gelantinbladen i rikligt med kallt vatten i 5 min. Koka upp grädden tillsammans med sockret och kryddorna. Lägg i de uppblötta gelantinbladen. Tag av från plattan och låt dra i ca 15 min. Plocka upp kanelstång och vaniljstängerna och släng. Fyll sedan portionsskålar. Ställ i kyl i ca 2 timmar eller tills pannacottan är tillräckligt fast.
Blötlägg gelantinbladet till gelén i rikligt med kallt vatten. Koka upp glöggen tillsammans med sockret. Ta av från plattan. Ta upp gelantinbladet från vattnet och låt det droppa av något. Lägg i bladet i glöggkoket, rör om och låt svalna. När gelén är rumstempererad och pannacottan har stelnat i kylen häller du på ca två matskedar gelé överst på varje pannacotta. Låt det stelna ytterligare i två timmar i kylen. Nu är desserten färdig!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar