fredag 24 december 2010

Efterrätten till jul

Gillar ni pannacotta så är detta en julvariant med kanel! Supergott!



Kanelpannacotta med glögggelé
10 portioner

7,5 dl grädde
2,5 blad gelatin
7,5 msk socker
2 vaniljstänger (skrapa ur i grädden + lägg i stängerna)
1-2 kanelstänger

Glögggelé

2 gelantinblad
2 dl valfri glögg
2 msk strösocker

Lägg gelantinbladen i rikligt med kallt vatten i 5 min. Koka upp grädden tillsammans med sockret och kryddorna. Lägg i de uppblötta gelantinbladen. Tag av från plattan och låt dra i ca 15 min. Plocka upp kanelstång och vaniljstängerna och släng. Fyll sedan portionsskålar. Ställ i kyl i ca 2 timmar eller tills pannacottan är tillräckligt fast.

Blötlägg gelantinbladet till gelén i rikligt med kallt vatten. Koka upp glöggen tillsammans med sockret. Ta av från plattan. Ta upp gelantinbladet från vattnet och låt det droppa av något. Lägg i bladet i glöggkoket, rör om och låt svalna. När gelén är rumstempererad och pannacottan har stelnat i kylen häller du på ca två matskedar gelé överst på varje pannacotta. Låt det stelna ytterligare i två timmar i kylen. Nu är desserten färdig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar