onsdag 12 maj 2010

Ultraljud

Idag har vi vart på ultraljud igen, det var en supertrevlig barnmorska som utförde ultraljudet. Jag hade hållt mig från att kissa sedan halv tolv, men det hade jag inte behövt. Hon gjorde först ett vanligt ultraljud och mätte bebben. Anledningen till det extra ultraljudet var ju att kontrollera att inte moderkakan ligger ivägen för en normal förlossning. Men det var ingen fara, allt såg helt normalt ut. Hon gjorde även ett vaginalt ultraljud för att vara på den säkra sidan. Bebben låg med huvudet neråt och ville inte flytta på sig, men det gick bra ändå. Tyvärr var det inte lika lätt att se vad det var för kön.. Vi hade hoppats att få det bekräftat idag, men hon kunde inte alls säga något om könet.. Så det får bli en överaskning i alla fall! Den beräknade vikten på bebben är 1802g, vilket är 10% under medel men det var fortfarande normalt. Det var jättekul att få hälsa på bebben igen, den var så mycket mer tydlig nu och vi fick se ansiktet framifrån med läppar, näsan och ögon. Den öppnade munnen flera gånger och svalde fostervatten. Supersöt vår lilla bebbi! Sen fick den hicka! :)

3 kommentarer:

  1. vad skönt att allt såg bra ut, och synd på att hon inte såg vilket kön. men tycker det ska bli helspännande att få veta först på förlossningen vad det blir, även om jag är galet nyfiken nu redan såklart!

    gillar känslan av att den egentligen är "klar" redan nu, den kan komma när som helst och den skulle må bra i så fall.. även om jag skulle bli lite förvånad om den bestämde sig för att komma redan nu :)

    SvaraRadera
  2. Ja, det var skönt att få det bekräftat att allt är normalt. Ja, lite förvånad skulle man nog bli om den ville komma redan nu! Det är nog bra att den får stanna och lägga på sig lite först.. Men man är ju bra nyfiken på att få träffa och lära känna bebben!

    SvaraRadera
  3. Vad bra att allt såg bra ut! Härligt att få besöka bebben igen, vi har bara gjort ultraljud i v. 19 och kommer troligen inte göra fler. Det är ju bra för då verkar ju allt var som det ska, men samtidigt hade jag gärna velat se lillen igen. Men den som väntar på något gott... HA en trevlig helg! /Nadja

    SvaraRadera