fredag 25 juni 2010

Glad Midsommar!


Idag har Niklas och jag varit på lunch hos Niklas släktingar, det blev sill-lunch till förätt, lax och rotfrukter till huvudrätt och jordgubbstårta till efterrätt. Vi tog med oss en sillröra som min mormor brukar göra till jul och påsk. Den blev väldigt uppskattad. Här är receptet om det är någon som är sugen på att göra den till nästa år eller så. :)

Mormors sillröra
3 hårdkokta hackade ägg
2 burkar matjesill – skär i mindre bitar
1 dl hackad purjolök
½ dl hackad dill
1 st finhackad rödlök
1 ½ dl gräddfil
1 dl lättmajonäs
4 msk Kalles kaviar
Gör så här:
Häll av spadet från sillen och låt gärna sillen få ligga på hushållspapper så den inte är för blöt. Hacka och blanda alla ingredienser till en röra men spara hälften av ägg, purjolök, dill och rödlök till garneringen.

Glad midsommar!

1 kommentar:

  1. tack detsamma! det blev en trevlig dag till slut, men typiskt midsommarväder. sol och regn om vartannat. trött nu och kommer nog somna tidigt. :)

    SvaraRadera