torsdag 30 juni 2011

Citronsnaps och gravad lax

Det är superenkelt att göra egen citronsnaps och den smakar så mycket godare än alla starka skåne akvavit och allt vad de heter. Hemligheten är att använda Brännvin special som inte är lika starkt som vodka.

Du behöver:
70cl Brännvin Special
2 citroner
Skala citronerna med en potatisskalare, häll i sprit och citronskalet i en tillbringare eller liknande och täck över med plast. Låt detta stå och dra sig i cirka 10-12 timmar, förslagsvis över natten. MEN inte mer än 12 timmar, då blir den besk! Sedan är det vara att ta ur citronskalet och sila spriten genom ett kaffefilter så den blir klar och fin. Klart!

Om man vill kan man torka citronskivor och dekorera med. :)


Egen gravad lax som är en fröjd för ögat! Vi prövade Jamie Olivers recept och det var väldigt uppskattat!


1 kommentar:

  1. Hej vänner. Vad skönt att han gillar att bada. Då får man inte vara badkruka själv. För här går det undan. Nim springer rakt ut utan att ha en minsta tanke på om han bottnar eller inte :P Hoppas ni mår bra annars, kramar

    SvaraRadera